fbpx
Tillbaka
Fler nyheter

Ny rapport: Torkskåpet kan inaktivera virus på förskolan

Det klassiska torkskåpet lägger nu till en egenskap som kan komma att gagna förskolornas verksamhet. Värmen i ett torkskåp kan nämligen göra att vissa virus på textilier inte längre är smittsamma. Enligt en studie som RISE genomfört på uppdrag av Nimo kunde man fastställa att med rätt hantering inaktiveras både det vanligt förekommande noroviruset (vinterkräksjuka) och Sars-CoV-2 (corona) av värmen i Nimos torkskåp Easy Dryer 1900.

Läs vidare

Nimo ny partner till Degerfors IF

Allsvenska nykomlingen Degerfors IF har fått ett nytt tillskott. Nu står det nämligen klart att torkskåpstillverkaren Nimo under säsongen 2021 går in som ny samarbetspartner till den anrika fotbollsföreningen. – Degerfors IF har alltid haft stark närvaro i Hova tack vare sin geografiska närhet i kombination med representation genom lokala Hovaspelare vilket gör det här […]

Läs vidare

Nimo nominerat till Industripriset Skaraborg 2020

Nimo kan bli bäst i Skaraborg. I december delas nämligen Industripriset Skaraborg ut till “tillverkande företag i Skaraborg som är en förebild i drivandet och utvecklingen av sin verksamhet”.

Bakom utnämningen står branschföretaget IDC, ägt av 160 lokala tillverkningsföretag, som verkar för att stötta och öka konkurrenskraften för tillverkande industriföretag i Skaraborg.

Priset delas ut 3 december där vinnaren främst utses efter de tre hållbarhetsaspekterna – ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet.

Tidigare års vinnare

2019 AB Kinnex Mekaniska, Götene
2018 Skandia Elevator, Vara
2017 OFFECCT, Tibro
2016  Furhoffs Rostfria AB,Skövde
2015  Mann Teknik, Mariestad
2014  Skövdevillan AB
2013  SMK AB i Skövde

Läs mer om Industripriset Skaraborg.