fbpx
Tillbaka
Fler nyheter

Hej Elin Hallberg tidigare praktikant på Nimo

Hej Elin, student inom strategisk kommunikation som precis avslutat både sin praktikperiod på Nimo och examinerats från studierna på Jönköpings Universitet.   Hur har du upplevt din period på Nimo? – Det har varit otroligt lärorikt och kul men samtidigt intensivt. Det varit speciellt att inte kunna vara på plats i någon större utsträckning men […]

Läs vidare

Välkommen Jimmy Karlsson — ny innesäljare på Nimo

Som innesäljare har jag den dagliga kontakten med våra kunder. Jag tar emot order, hjälper dem vid frågor och gör mitt bästa för att hålla en god relation och hög servicegrad. Jag har även hand om vissa ekonomiska bitar så som fakturering.

Läs vidare

Så hjälper Nimo ungdomseliten i längdskidor: ”Ingen vill träna i fuktiga kläder”

Fyra gånger USM-guld och pallplats i Ungdomsvasan. Karriärerna för längdskidåkarna Bosse Lövgren och Viktor Norberg har inletts mer än väl. Nu ska 16-åringana ta nästa steg i utvecklingen. Med hjälp av Nimo.

– Att kunna torka kläderna efter varje pass är en förutsättning för att träna på elitnivå. Torkskåpet är nog den mest använda maskinen i lägenheten, säger Viktor Norberg.

Det är torsdag och klockan är 07:40. För eleverna Viktor Norberg och Bosse Lövgren som går första året på skidgymnasiet i Mora ska styrkepasset precis inledas. Tio timmar senare står de redo för nästa träningspass, den här gången i skidspåret. Imorgon är det dags för samma träningsrutiner.

– Väl hemma i lägenheten placerar vi våra fuktiga träningskläder, pjäxor och tillbehör i en Nimo ECO Dryer, precis som vanligt, så att kläderna hinner torka över natten.

För 16-åringarna Bosse Lövgren och Viktor Norberg är dagens pass ett par av cirka tio träningspass i veckan. Däremellan ska en vardag i form av naturvetenskapliga studier passas in tillsammans med utmaningarna att bo själva i en ny stad.

Som aspiranter till Sveriges nästa generations stora skidåkare har duon höga ambitioner men, som de flesta tonåringar, fortfarande begränsande resurser. Men genom ett nyligen inlett samarbete med Nimo har Viktor och Bosse kunna tillgodose ett av de mest grundläggande behoven för träning.

– Torkskåpet är kanske den mest använda maskinen i lägenheten. På grund av alla täta träningspass är möjligheten att torka kläderna snabbt en viktig del av vardagen. Ingen vill träna i fuktiga kläder. Man blir kall, sjuk och dessutom är det svårare, säger Viktor Norberg.

Det var under Vasaloppsveckan i Dalarna tidigare i år som torkskåpet kom in i bilden. I samband med att 16-åriga Viktor Norberg från Borlänge avslutat ungdomstävlingen på en meriterande andraplats hade han samtidigt lagt märke till torkskåpsföretaget vid mässområdet. Då både studier och flytt till Mora skidgymnasium stundande var någon typ av torklösning en förutsättning för de kommande tre åren. Tillsammans med lagkamraten från Falu IK Skidklubb och framtida rumskamraten Bosse Lövgren valde duon att ta direkt kontakt med Nimo om ett eventuellt framtida samarbete.

– Nimo var väldigt positiva och vi fick välja det torkskåp vi föredrog. Som elitsatsande unga idrottare är vi beroende av samarbeten och skulle aldrig ha möjligheter att skaffa ett sådant torkskåp på egen hand, säger Bosse Lövgren.

I dag befinner sig Viktor och Bosse mitt i förberedelserna för tävlingsstarten i Bruksvallarna i mitten av november. Med meriter i form av fyra USM-guld har båda 16-åringarna visat sig tillhöra toppen av årgången födda 2004 och även om det är tidigt i karriären för rums-, lag-, och klubbkamraterna är målsättningen klar.

–  Att bli bäst i världen är ju målet. OS-guld och VM-guld, säger Bosse Lövgren.

Maria Falk Jonsson är kommersiellt ansvarig på Nimo.

– För oss är det fantastiskt givande att hjälpa Viktor och Bosse. Det gläder oss att torkskåpet, som kan torka alla typer av material, kommer till användning. Det ska bli otroligt kul att följa deras karriärer.

 

Viktor Norberg:

Ålder: 16

Från: Borlänge

Klubb: Falu IK Skidklubb

Meriter:
USM-guld: stafett
Ungdomsvasan – Tvåa

 

Bosse Lövgren

Ålder: 16

Från: Falun

Klubb: Falu IK Skidklubb

Meriter:
3 USM-guld: Stafett, sprint och distans.

 

Läs mer.