fbpx
Tillbaka
Fler nyheter

Ny rapport: Torkskåpet kan inaktivera virus på förskolan

Det klassiska torkskåpet lägger nu till en egenskap som kan komma att gagna förskolornas verksamhet. Värmen i ett torkskåp kan nämligen göra att vissa virus på textilier inte längre är smittsamma. Enligt en studie som RISE genomfört på uppdrag av Nimo kunde man fastställa att med rätt hantering inaktiveras både det vanligt förekommande noroviruset (vinterkräksjuka) och Sars-CoV-2 (corona) av värmen i Nimos torkskåp Easy Dryer 1900.

Läs vidare

Nimo ny partner till Degerfors IF

Allsvenska nykomlingen Degerfors IF har fått ett nytt tillskott. Nu står det nämligen klart att torkskåpstillverkaren Nimo under säsongen 2021 går in som ny samarbetspartner till den anrika fotbollsföreningen. – Degerfors IF har alltid haft stark närvaro i Hova tack vare sin geografiska närhet i kombination med representation genom lokala Hovaspelare vilket gör det här […]

Läs vidare

Så hjälper Nimo ungdomseliten i längdskidor: ”Ingen vill träna i fuktiga kläder”

Fyra gånger USM-guld och pallplats i Ungdomsvasan. Karriärerna för längdskidåkarna Bosse Lövgren och Viktor Norberg har inletts mer än väl. Nu ska 16-åringana ta nästa steg i utvecklingen. Med hjälp av Nimo.

– Att kunna torka kläderna efter varje pass är en förutsättning för att träna på elitnivå. Torkskåpet är nog den mest använda maskinen i lägenheten, säger Viktor Norberg.

Det är torsdag och klockan är 07:40. För eleverna Viktor Norberg och Bosse Lövgren som går första året på skidgymnasiet i Mora ska styrkepasset precis inledas. Tio timmar senare står de redo för nästa träningspass, den här gången i skidspåret. Imorgon är det dags för samma träningsrutiner.

– Väl hemma i lägenheten placerar vi våra fuktiga träningskläder, pjäxor och tillbehör i en Nimo ECO Dryer, precis som vanligt, så att kläderna hinner torka över natten.

För 16-åringarna Bosse Lövgren och Viktor Norberg är dagens pass ett par av cirka tio träningspass i veckan. Däremellan ska en vardag i form av naturvetenskapliga studier passas in tillsammans med utmaningarna att bo själva i en ny stad.

Som aspiranter till Sveriges nästa generations stora skidåkare har duon höga ambitioner men, som de flesta tonåringar, fortfarande begränsande resurser. Men genom ett nyligen inlett samarbete med Nimo har Viktor och Bosse kunna tillgodose ett av de mest grundläggande behoven för träning.

– Torkskåpet är kanske den mest använda maskinen i lägenheten. På grund av alla täta träningspass är möjligheten att torka kläderna snabbt en viktig del av vardagen. Ingen vill träna i fuktiga kläder. Man blir kall, sjuk och dessutom är det svårare, säger Viktor Norberg.

Det var under Vasaloppsveckan i Dalarna tidigare i år som torkskåpet kom in i bilden. I samband med att 16-åriga Viktor Norberg från Borlänge avslutat ungdomstävlingen på en meriterande andraplats hade han samtidigt lagt märke till torkskåpsföretaget vid mässområdet. Då både studier och flytt till Mora skidgymnasium stundande var någon typ av torklösning en förutsättning för de kommande tre åren. Tillsammans med lagkamraten från Falu IK Skidklubb och framtida rumskamraten Bosse Lövgren valde duon att ta direkt kontakt med Nimo om ett eventuellt framtida samarbete.

– Nimo var väldigt positiva och vi fick välja det torkskåp vi föredrog. Som elitsatsande unga idrottare är vi beroende av samarbeten och skulle aldrig ha möjligheter att skaffa ett sådant torkskåp på egen hand, säger Bosse Lövgren.

I dag befinner sig Viktor och Bosse mitt i förberedelserna för tävlingsstarten i Bruksvallarna i mitten av november. Med meriter i form av fyra USM-guld har båda 16-åringarna visat sig tillhöra toppen av årgången födda 2004 och även om det är tidigt i karriären för rums-, lag-, och klubbkamraterna är målsättningen klar.

–  Att bli bäst i världen är ju målet. OS-guld och VM-guld, säger Bosse Lövgren.

Maria Falk Jonsson är kommersiellt ansvarig på Nimo.

– För oss är det fantastiskt givande att hjälpa Viktor och Bosse. Det gläder oss att torkskåpet, som kan torka alla typer av material, kommer till användning. Det ska bli otroligt kul att följa deras karriärer.

 

Viktor Norberg:

Ålder: 16

Från: Borlänge

Klubb: Falu IK Skidklubb

Meriter:
USM-guld: stafett
Ungdomsvasan – Tvåa

 

Bosse Lövgren

Ålder: 16

Från: Falun

Klubb: Falu IK Skidklubb

Meriter:
3 USM-guld: Stafett, sprint och distans.

 

Läs mer.