fbpx
Tillbaka
Fler nyheter

Hej Elin Hallberg tidigare praktikant på Nimo

Hej Elin, student inom strategisk kommunikation som precis avslutat både sin praktikperiod på Nimo och examinerats från studierna på Jönköpings Universitet.   Hur har du upplevt din period på Nimo? – Det har varit otroligt lärorikt och kul men samtidigt intensivt. Det varit speciellt att inte kunna vara på plats i någon större utsträckning men […]

Läs vidare

Välkommen Jimmy Karlsson — ny innesäljare på Nimo

Som innesäljare har jag den dagliga kontakten med våra kunder. Jag tar emot order, hjälper dem vid frågor och gör mitt bästa för att hålla en god relation och hög servicegrad. Jag har även hand om vissa ekonomiska bitar så som fakturering.

Läs vidare

Nimo ökar kapaciteten med 35 procent – ny monteringsbana i Hova nu invigd

Från 20 000 till 27 000 producerade torkskåp per år och ergonomiskt anpassade arbetsstationer. Med Nimos nya monteringsbana har kapaciteten för små torkskåp ökat med 35 procent samtidigt som investeringen lägger grunden till företagets framtida tillväxt.

– Det här är delvis en satsning i produktionen men framför allt i våra anställda. Nu står vi rustade för att möta den ökande efterfrågan på energieffektiva torkskåp, säger Karin Kruse, vd på Nimo.

Ökad efterfrågan på torkskåp medförde att Nimo år 2018 valde att investera fem miljoner kronor i den enskilt största satsningen på monteringssidan i företagets historia. Resultatet är en helt ny skräddarsydd bana med den senaste teknologin och ergonomiskt anpassade arbetsstationer som också ökar kapaciteten från 20 000 till 27 000 små torkskåp per år.

– Eftersom den nya monteringsbanan är konstruerad under ett och samma tillfälle har vi specialanpassat all utrustning från början. Nu kan vi till exempel öka produktionsvolymen utan att behöva gå upp på tvåskift. Dessutom kan våra anställda utföra arbetsuppgifterna på ett mer ergonomiskt sätt, säger Jonas Zachrisson, produktionschef på Nimo.

Den nya monteringsbanan, som ersätter den tidigare, blev klar i slutet av januari 2020 och invigdes redan veckan därpå. Tack vare ett nytt specialanpassat styrsystem kommer Nimo framöver även att kunna effektivisera produktionen i monteringsbanan genom att upptäcka flaskhalsar och optimera flödet.

– Nu står vi rustade för att möta den ökande efterfrågan på torkskåp som Nimo står inför, som arbetsgivare blir vi mer attraktiva när maskinparken är ergonomisk och anpassad efter våra anställdas behov, säger Karin Kruse, vd på Nimo.

För ytterligare information:
Karin Kruse, vd, Nimo, 0703-23 17 43, karin.kruse@nimoverken.com
Magnus Sjöbäck, pressansvarig Nimo, 0704-45 15 99, magnus.sjoback@nimoverken.com