fbpx
Tillbaka
Fler nyheter

Möt Karin Kruse, Nimos nya vd: ”Nu är jag äntligen hemma”

Karin Kruse är Törebodadottern som på 80-talet lämnade Västgötaslätten för storstan. Nu är hon tillbaka i Skaraborg för att axla rollen som vd och leda världens största torkskåpstillverkare.

– Jag har arbetat med produkter som varit relaterade till luft i hela min karriär. Så det är på flera olika sätt passande att jag tar över ledarskapet på Nimo, säger Karin Kruse.

Läs vidare

Nimo bjuder på ditt inträde till Bomässan i Mariestad 21–23 februari i Novab Arena

Nimo tar med en ny generation energisnåla torkskåp till Bomässan i Mariestad 21-23 februari i Novab Arena. Och i år vill Nimo bjuda på ert inträde. – Vi hoppas på många besökare och ser fram emot att dela med oss av hur man på bästa sätt skapar en tvättstuga som är snäll och skonsam mot både kläderna, miljön och plånboken, säger Maria Falk Jonsson, säljare på Nimo.

Läs vidare

Nimo ökar kapaciteten med 35 procent – ny monteringsbana i Hova nu invigd

Från 20 000 till 27 000 producerade torkskåp per år och ergonomiskt anpassade arbetsstationer. Med Nimos nya monteringsbana har kapaciteten för små torkskåp ökat med 35 procent samtidigt som investeringen lägger grunden till företagets framtida tillväxt.

– Det här är delvis en satsning i produktionen men framför allt i våra anställda. Nu står vi rustade för att möta den ökande efterfrågan på energieffektiva torkskåp, säger Karin Kruse, vd på Nimo.

Ökad efterfrågan på torkskåp medförde att Nimo år 2018 valde att investera fem miljoner kronor i den enskilt största satsningen på monteringssidan i företagets historia. Resultatet är en helt ny skräddarsydd bana med den senaste teknologin och ergonomiskt anpassade arbetsstationer som också ökar kapaciteten från 20 000 till 27 000 små torkskåp per år.

– Eftersom den nya monteringsbanan är konstruerad under ett och samma tillfälle har vi specialanpassat all utrustning från början. Nu kan vi till exempel öka produktionsvolymen utan att behöva gå upp på tvåskift. Dessutom kan våra anställda utföra arbetsuppgifterna på ett mer ergonomiskt sätt, säger Jonas Zachrisson, produktionschef på Nimo.

Den nya monteringsbanan, som ersätter den tidigare, blev klar i slutet av januari 2020 och invigdes redan veckan därpå. Tack vare ett nytt specialanpassat styrsystem kommer Nimo framöver även att kunna effektivisera produktionen i monteringsbanan genom att upptäcka flaskhalsar och optimera flödet.

– Nu står vi rustade för att möta den ökande efterfrågan på torkskåp som Nimo står inför, som arbetsgivare blir vi mer attraktiva när maskinparken är ergonomisk och anpassad efter våra anställdas behov, säger Karin Kruse, vd på Nimo.

För ytterligare information:
Karin Kruse, vd, Nimo, 0703-23 17 43, karin.kruse@nimoverken.com
Magnus Sjöbäck, pressansvarig Nimo, 0704-45 15 99, magnus.sjoback@nimoverken.com