fbpx
Tillbaka
Fler nyheter

Nimo ny partner till Degerfors IF

Allsvenska nykomlingen Degerfors IF har fått ett nytt tillskott. Nu står det nämligen klart att torkskåpstillverkaren Nimo under säsongen 2021 går in som ny samarbetspartner till den anrika fotbollsföreningen. – Degerfors IF har alltid haft stark närvaro i Hova tack vare sin geografiska närhet i kombination med representation genom lokala Hovaspelare vilket gör det här […]

Läs vidare

Vd Karin Kruses första år: Vi står rustade för 2021

Planen var satt. Då kom pandemin. Under sitt inledande år som vd för världens största torkskåpstillverkare har Karins Kruse fått navigera i oförutsägbara globala tider och samtidigt tvingats anpassa sig efter en lugnare lokal mentalitet. Nu ser Nimos vd fram emot ett 2021 med expansioner, digitaliseringar och en fortsatt arbete för en hållbar textilhantering.

Läs vidare

Nimo ökar kapaciteten med 35 procent – ny monteringsbana i Hova nu invigd

Från 20 000 till 27 000 producerade torkskåp per år och ergonomiskt anpassade arbetsstationer. Med Nimos nya monteringsbana har kapaciteten för små torkskåp ökat med 35 procent samtidigt som investeringen lägger grunden till företagets framtida tillväxt.

– Det här är delvis en satsning i produktionen men framför allt i våra anställda. Nu står vi rustade för att möta den ökande efterfrågan på energieffektiva torkskåp, säger Karin Kruse, vd på Nimo.

Ökad efterfrågan på torkskåp medförde att Nimo år 2018 valde att investera fem miljoner kronor i den enskilt största satsningen på monteringssidan i företagets historia. Resultatet är en helt ny skräddarsydd bana med den senaste teknologin och ergonomiskt anpassade arbetsstationer som också ökar kapaciteten från 20 000 till 27 000 små torkskåp per år.

– Eftersom den nya monteringsbanan är konstruerad under ett och samma tillfälle har vi specialanpassat all utrustning från början. Nu kan vi till exempel öka produktionsvolymen utan att behöva gå upp på tvåskift. Dessutom kan våra anställda utföra arbetsuppgifterna på ett mer ergonomiskt sätt, säger Jonas Zachrisson, produktionschef på Nimo.

Den nya monteringsbanan, som ersätter den tidigare, blev klar i slutet av januari 2020 och invigdes redan veckan därpå. Tack vare ett nytt specialanpassat styrsystem kommer Nimo framöver även att kunna effektivisera produktionen i monteringsbanan genom att upptäcka flaskhalsar och optimera flödet.

– Nu står vi rustade för att möta den ökande efterfrågan på torkskåp som Nimo står inför, som arbetsgivare blir vi mer attraktiva när maskinparken är ergonomisk och anpassad efter våra anställdas behov, säger Karin Kruse, vd på Nimo.

För ytterligare information:
Karin Kruse, vd, Nimo, 0703-23 17 43, karin.kruse@nimoverken.com
Magnus Sjöbäck, pressansvarig Nimo, 0704-45 15 99, magnus.sjoback@nimoverken.com