fbpx
Tillbaka
Fler nyheter

Hej Elin Hallberg tidigare praktikant på Nimo

Hej Elin, student inom strategisk kommunikation som precis avslutat både sin praktikperiod på Nimo och examinerats från studierna på Jönköpings Universitet.   Hur har du upplevt din period på Nimo? – Det har varit otroligt lärorikt och kul men samtidigt intensivt. Det varit speciellt att inte kunna vara på plats i någon större utsträckning men […]

Läs vidare

Välkommen Jimmy Karlsson — ny innesäljare på Nimo

Som innesäljare har jag den dagliga kontakten med våra kunder. Jag tar emot order, hjälper dem vid frågor och gör mitt bästa för att hålla en god relation och hög servicegrad. Jag har även hand om vissa ekonomiska bitar så som fakturering.

Läs vidare

Nimos lagerchef: ”Här får jag vara med och påverka”

Han är djurgårdaren från Ekby som cyklar 21-växlat. Med 45-åriga Mattias Forsander ska Nimo ta logistiken till nästa nivå.

– På Nimo känner jag att får ta ansvar och driva företaget framåt, säger Nimos nya lager- och logitstikchef.

Klockan är strax efter 06:40 och arbetsdagen inleds inte förrän om en dryg kvart. Men 45-åriga Mattias Forsander redan på plats. Precis som varje dag. Den tre mil långa bilresan från hemmet i Mariestad till arbetsplatsen tar inte mer än 25 minuter. Så egentligen skulle den cykelintresserade Mattias kunna ta mountainbiken till arbetet. Men pusslet med småbarn och dess förpliktelser pragmatiserar bort ambitionen med effektivitet.

En efter en anländer kollegorna till kontoret som delas av ansvarig för utlastning, inventeraren tillsammans med Mattias.

Vid 07:00 är samtliga arbetsledare på plats på kontoret. Redo för den dagliga genomgången vid ”lagtavlan”. I dag ser leveranser ut att hålla schemat och endast några få sjukanmälda. I dag har, förutom sonens hemmagjorda djurgårdssköld ovanför Mattias plats, ingen något speciellt att anmärka på och mötet avslutas på tio minuter. Precis som alltid.

Innan nästa sammanträde passar Mattias på att planera för dagen, svara på ett par mail och se över nästa veckas schema. Klockan 09:00 samlas alla igen. Dags för frukost.

Efter sex månader på Nimo har Mattias Forsander både börjat vänja sig vid rutinerna hos världens största torkskåpstillverkare. Samt vid kommentarer om favoritlaget.

– Alla IFK:are håller ganska låg profil just nu, säger Mattias Forsander om det faktum att Djurgården bärgade ett SM-guld i höstas.

Som ny logistik- och lagerchef är det han som ska vara navet i alla frågor som rör transport, frakt, lagerhållning och allt som rör lagret. Det är Mattias som överser leveranser, ser över mjukvarusystem samt ansvarar för att lagret innehåller rätt antal produkter, komponenter. Dessutom ser han till att allt sker när det ska. Under sig har han dessutom sju dedikerade lagerarbetare som ska hantera de tiotusentals torkskåp Nimo producerar varje år.

Det är även Mattias som leder den satsningen Nimo gör för att förbättra och utveckla just företagets logistik och lager. I samband med hans ankomst sjösatte företaget nämligen ett mångårigt projekt som syftar till att öka effektiveten och förenkla hantering av just lagret.

Och med en 20 år lång bakgrund inom produktion och logistik från Electrolux och Nordic water products har Nimo hittat en anställd som både kan ansvara för verksamheten och dess personal.

– Det som lockade lite extra med Nimo var just personalansvaret. Det är något jag har arbetat med tidigare som jag känner att jag gärna vill ta mig an. Tillsammans med att jag får arbeta med det nya projektet har inneburit att jag lärt mig otroligt mycket på kort tid.

Frukosten är uppäten. I dag ska se EVMS-systemet ses över. Ett mjukvarusystem som kort går ut på att mäta värde. Förutom det långsiktiga strategiska arbetet, dagliga avstämningarna och personalarbetet handlar mycket av arbetsdagarna nämligen ut på att på hjälpa till där det behövs.

– Jag får ta grejen som är viktigt för dagen. I dag är det EVMS-system. I morgon undersöker jag hur vi kan förbättra logistikförflyttningarna mellan avdelningarna. I och med att jag fortfarande är relativt nyanställd är en av mina styrkor att jag har utifrån-perspektiv som gör att jag ser verksamheten på ett annat sätt. Och det tror jag att de uppskattar.

Just utifrånperspektivet är något nytt. För även om logistik ligger nära till hands är nya arbetsplatser en mer ovan erfarenhet.

– Jag arbetade i 17 år på Electrolux och sedan en period på Nordic water products. Så Nimo blir mitt tredje ”riktiga” jobb. Och man vet aldrig riktigt vad man får. Men när jag ser vilken potential torkskåpet har och riktningen den nya ledningen tar med fokus på hållbarhet gör att det Nimo är väl rustade.

Klockan närmar sig 16 och ännu en arbetsdag och vecka går mot sitt slut. Som en del i arbetet med EVMS-systemet har han hunnit analysera så kallade fiskbensdiagram med kollegan Henrik för få en bra en överblick över lagersaldot. En ny kompetens med ny kollega. För Mattias har det varit en bra fredag och en bra första tid på Nimo.

– Allt har flutit på i dag. Jag trivs otroligt bra. Jag har bra kollegor, fått nya bekantskaper och jag får vara med och påverka.

 

 

Mattias Forsander

Ålder: 45

Yrke: Logistik- och lagerchef

Bor: Mariestad

Familj: Sambo och två barn.

 

Mattias om:

Beskedet när han fick jobbet: Jag sökte ju jobbet för att jag ville ha det. Så när jag fick det kändes så klart väldigt inspirerande. Jag kanske inte är den som direkt hoppar och jublar men det här var ju så klart väldigt kul.

Att hålla på Djurgården, regerande svensk mästare, samt Liverpool, regerande Europamästare och bäst i engelska Premier League: ”Just nu är det inga problem över huvud taget. Det är klart att man får höra några kommentarer ibland. Men det är det värt.”

Cykelintresset: ”Egentligen är jag en fotbollskille. Men i samband med att jag trasade sönder knät var det en bekant förra året som rekommenderade cykel som rehabilitering. Sedan dess har jag varit fast. Nu är målet Cykelvasan.

”Rädslan” för de nya kollegorna: På min förra arbetsplats hade jag ruskigt bra kollegor. Och det kanske var just vilka typer av människor som arbetade här som jag var mest orolig för när jag kom hit. Men det har visat sig att de är precis lika bra.