fbpx
Tillbaka
Fler nyheter

Hej Elin Hallberg tidigare praktikant på Nimo

Hej Elin, student inom strategisk kommunikation som precis avslutat både sin praktikperiod på Nimo och examinerats från studierna på Jönköpings Universitet.   Hur har du upplevt din period på Nimo? – Det har varit otroligt lärorikt och kul men samtidigt intensivt. Det varit speciellt att inte kunna vara på plats i någon större utsträckning men […]

Läs vidare

Välkommen Jimmy Karlsson — ny innesäljare på Nimo

Som innesäljare har jag den dagliga kontakten med våra kunder. Jag tar emot order, hjälper dem vid frågor och gör mitt bästa för att hålla en god relation och hög servicegrad. Jag har även hand om vissa ekonomiska bitar så som fakturering.

Läs vidare

Nu inleds bygget av nya Nimohallen: ”Kommer skänka glädje till hela Hova”

35 meter lång. 11 meter hög och 25 meter bred. Genom att sponsra den nya padelhallen, döpt efter Nimo, mitt i Hova hoppas världens största torkskåpstillverkare kunna ge tillbaka till samhället som varit hem för företaget sedan slutet av 1950-talet.

– Det här ett sätt för oss att bidra till Hova IF, till de boende i Hova och våra anställda. För oss är det självklart att stötta projektet och vi är mer än stolta att få Nimohallen döpt efter oss, säger Karin Kruse, vd för Nimo.

I dag är det mest grus. Lite skog. Till vardags används den tomma ytan längs Älgaråsvägen som parkering när något av Hova IF:s pojk- och flicklag spelar fotboll på anslutande Movallen. Men inom kort kommer bilarna tvingas hitta andra alternativ. I oktober senare i år är tanken att platsen får ett nytt utseende när Hova IF inviger sitt nya landmärke och padelhall – Nimohallen.

– Vi är jätteglada, så klart, över att hallen snart är verklighet. Det här kommer att skänka glädje till både oss i föreningen och invånarna på orten. Vi tror det kommer att det kommer öka trivseln i Hova vilket på så sätt ökar chanserna för inflyttning och i längden arbetskraft, säger Fredrik Karlsson, ordförande i Hova IF.

I dag består merparten av Hova IF:s verksamhet av fotboll, motionsspår och auktioner. Förutom att fungera som ett vinterkomplement till fotbollen hoppas Hova IF att padelhallen även ska locka spelare från grannkommunerna, fungera som företagsaktivitet i samband med konferenser samt upplåta hallutrymme för uppstart av en fritidsgård.

Idén till Nimohallen föddes 2018. Föreningens sekreterare Joakim Fredberg hade noterat att arbetskollegorna i Jönköping konstant pratade om en racketsport som var en blandning av squash och tennis. Han beslutade sig för att ge kollegornas intresse en chans. Ett par game och något set senare var han såld.

– Förutom att det var väldigt bra träning, det kändes i benen, insåg jag att padel är en sport som alla kan spela. Oavsett skicklighet och generationstillhörighet. Det är enkelt och tröskeln för att få till spel är väldigt överkomlig. Sedan tänkte jag: ”Varför skulle inte vi kunna ha det här i Hova?”, säger han.

Tänkt och gjort. Under ett par månaders ideellt arbete tog föreningen fram förslag på detaljplan, tidslinje och framför allt en fysisk plats på där den tänkta hallen skulle kunna stå. Genom att samla krafterna i Hova IF kontaktades näringslivet, representanter från kommunen och andra potentiella intressenter. Och ganska så snart beviljades föreningen både ett första miljonbidrag och kommunal borgen. Och i höst det tänkt att byggnaden ska vara på plats.

Elisabet Ericsson är en av de sponsoransvariga för Hova IF. Som boende på orten värdesätter hon samarbetet med Nimo högt.

– Hittills har jag bara stött på positiva reaktioner från både grannar och andra Hovabor gällande hallen. Nimo har varit en viktig partner till oss i alla år och det har alltid fungerat bra. De har sponsrat föreningen på olika sätt så länge de har funnits i Hova. Och projektet med padelhallen hade inte gått att genomföra utan företaget i Hova.

Själva namnet, Nimohallen, kom till efter att föreningen utlyst en namnsponsortävling där högstbjudande bidraget fick hallen uppkallad efter sig. Karin Kruse är vd för Nimo:

– För fortsatt utveckling i Hova behövs ett fungerande samarbete mellan föreningslivet och oss företagare. För oss är det en självklarthet att stötta Hova IF och padelhallen, säger hon.

Nimohallen:

Vad: Padelhall med två inglasade banor öppen dygnet runt året om

Invigning: Hösten 2020

Ägare: Hova IF

Storlek: Yttre mått 11x25x35 meter. Inre takhöjd 7,9 meter.

Plats: Intill Movallen

Övrigt: Förutom Nimo har stora delar av det lokala näringslivet samt flera personer varit med och stöttat ekonomiskt

 

Hova IF:

Vad: Ortens största förening

Grundad: 1916

Antal medlemmar: 310

Verksamhet: Bland annat fotboll, motionsspår och auktion

Övrigt: Flera av Nimos anställda har genom åren varit aktiva inom föreningen

Läs mer om Hova IF

VIDEO: Så spelar du padel