fbpx
Tillbaka
Fler nyheter

Ny rapport: Torkskåpet kan inaktivera virus på förskolan

Det klassiska torkskåpet lägger nu till en egenskap som kan komma att gagna förskolornas verksamhet. Värmen i ett torkskåp kan nämligen göra att vissa virus på textilier inte längre är smittsamma. Enligt en studie som RISE genomfört på uppdrag av Nimo kunde man fastställa att med rätt hantering inaktiveras både det vanligt förekommande noroviruset (vinterkräksjuka) och Sars-CoV-2 (corona) av värmen i Nimos torkskåp Easy Dryer 1900.

Läs vidare

Nimo ny partner till Degerfors IF

Allsvenska nykomlingen Degerfors IF har fått ett nytt tillskott. Nu står det nämligen klart att torkskåpstillverkaren Nimo under säsongen 2021 går in som ny samarbetspartner till den anrika fotbollsföreningen. – Degerfors IF har alltid haft stark närvaro i Hova tack vare sin geografiska närhet i kombination med representation genom lokala Hovaspelare vilket gör det här […]

Läs vidare

Tips: Så här kan tvättpelaren också konstrueras

För mycket plats, otympligt och omöjlig att få in i lägenheten. Myterna gällande torkskåpets otillgänglighet är flera. Sanningen är dock en annan.

 

Argumentationen är bekant. En torktumlare är, till skillnad från torkskåpet, mindre, händigare och går dessutom att placera ovanpå en tvättmaskin.

Men det finns alternativ för hur du konstruerar den så kallade tvättpelaren. Svaret kallas ETS 1500 och kan med sina 1435 höjdmillimeter inredas i tvättstugor i samtliga storlekar utan att offra funktionalitet.

Trots sin ringa storlek har ETS 1500-skåpen en hängkapacitet på hela 16 meter och klarar av cirka 4 kg textiler i volym. Och tillsammans med Nimos sensor-teknologi,tidsstyrda fläkt och neddragbara hängarsystem säkerställs dessutom full kontroll över torkprocessen.

Och precis som med alla våra produkter är ETS 1500 producerad för en längre livslängd och minsta möjliga energiförbrukning för bästa möjliga hållbara torkning.

Genom våra ETS 1500-torkskåp, bidrar du inte bara till en mer hållbar framtid, utan ges även möjligheten att, på ett platseffektivt sätt omformulera innebörden av “tvättpelare”.

Fakta: ETS 1500

Färger: Vit och titan
Mått: 1435x595x610mm
Vikt: 60 kg
Kapacitet: Hänglängd 16 meter, volym ca 4 kg
Automatisk avstängning

 

Läs mer om ETS 1500