fbpx
Tillbaka
Fler nyheter

Nimos effektiviserar produktionen – ny laserskärarmaskin och hanterare installerad

Nimo miljoninvesterar i produktionen. Under hösten har företaget installerat en specialbeställd laserskärarmaskin, hanteringsmaskin samt helt ny programvara vilket innebär både ökad effektivitet samtidigt som fabriken har kunnat lägga tekniska grunden för framtiden. – Det här är en viktig del i vår ambition om att bygga en mer effektiv och automatiserad fabrik, säger Jonas Zachrisson produktionschef […]

Läs vidare

Vilken fantastisk invigningsfest!

Industrilokalerna myllrade av nyfikna besökare lördag 30 april när Nimo bjöd in allmänheten till invigning av deras helt nybyggda fabriksanläggning. Hela byn Hova var engagerad och över 800 besökare kom från Hova, Mariestad, Skövde, Jönköping, ja, praktiskt taget från hela södra Sverige.

– Jag är verkligen glad över den stora uppslutningen och tacksam över att så många var med och bidrog till det lyckade invigningskalaset, säger Timo Taiminen, vd på Nimo.

Besökarna började köade en bra stund före dörrarna slogs upp kl 10. För de anställda på Nimo började dagen redan kl 9 så att den automatiserade produktionen i hela fabriken var i full gång inför allmänhetens rundturer.

– Vi genomförde 52 rundturer på fyra timmar, folk trillade in hela tiden. Många var fascinerade av hur snyggt och rent det är i fabriken och hur automatiserad hela produktionen är.

Det fanns gott om aktiveter för besökarna. Hovas företagare och föreningsliv gjorde stora insatser så att alla som kom hade en kul och lärorik stund. Hela byn ställde upp, Hova IF skötte parkering och servering, Hova riddarvecka skickade riddare som minglade, och Hova ridklubb fixade ponnyridning.

– Alla i Hova har en koppling till oss. Dessutom har många känt till och betraktat bygget sedan i vintras, så det var nog kul för dem att se resultatet. Jag tyckte det var väldigt kul att flera tidigare medarbetare kom hit, flera pensionerade medarbetare var imponerade av hur en modern industri ser ut och fungerar.

Invigningen markerar dessutom övergången till en ny grafisk profil som Nimo arbetat med sedan förra året.

– Nu har vi gått in i ett nytt och tidsenligt kapitel i Nimos historia, vi producerar energisnåla torkskåp till hela världen och med det följer att ha både modern produktionskapacitet och uppdaterad grafisk identitet. Jag är stolt över Nimo och verkligen glad över uppslutningen i lördags. Nimo mår bra här i Hova, säger Timo Taiminen, vd på Nimo.