fbpx
Tillbaka
Fler nyheter

Längdskidstalangen: Jag kan torka allt i torkskåpet

Han har redan guld i Ungdoms-SM och vinster i Ungdomsvasan. Nu siktar 17-åriga Hugo Ström på eliten inom längdskidåkningen. Med hjälp av Nimo.
– Att ha torra kläder är en förutsättning för att träna bra. Mitt torkskåp är konstant påslaget, säger Hugo Ström.

Läs vidare

Jonas firar 5 år som produktionschef på Nimo: Jag är torkskåps-frälst

Jonas Zachrisson är konsulten som blev fast anställd. Idag arbetar han som Supply Chain & Operations Manager och ansvarar för att kvalitet och effektivitet både förbättras och upprätthålls i produktionen på Nimos fabrik i Hova.

– Jag har haft privilegiet att arbeta under stor frihet och har alltid fått gehör för nya idéer, ledningen har nästan alltid sagt kör, säger Jonas Zachrisson, produktionschef på Nimo.

När Jonas Zachrisson under 2016 fick frågan om han ville ta över rollen som, produktionschef, eller Supply Chain & Operations Manager, tog det bara ett par dagar innan han accepterade. Under de tio föregående månaderna hade han som konstruktörskonsult hjälpt Nimo med utformning av företagets nya D17-produkter och haft en betydande roll i utvecklingen av den nya generationens torkskåp.

– Jag hade trivts väldigt bra och tänkte att det vore ett naturligt steg att fördjupa uppdraget här. Före min tid på Nimo hade jag konsultat i både Sverige och Norge och var van att arbeta på egen hand. Nu var det dags för mig att testa något annat.

Som ny chef över hela produktionen skulle han inte bara ha det övergripande ansvaret över processer, budget och strategiska investeringar utan även samtidigt för då 85 anställda.

– Det var klart att det var mycket nytt att sätta sig in i. Men jag gjorde det. Och samtidigt fick jag väldigt mycket stöd av både ledning och kollegor.

I dag har knappt fem år passerat sedan Jonas tog steget från konsult till anställd. Under samma period har han sett hur både Nimo som företag och torkskåp som produkt tagit kliv på både hemma- och utlandsmarknaden.

– Det har varit otroligt kul och en lärorik tid att vara del av. I dag har vi en fabrik med de senaste lösningarna och produkter som är byggda för en hållbar utveckling.

Som produktionschef ser Jonas Zachrisson till att de tusentals torkskåpen, tvättbänkarna och strykbrädorna faktiskt blir producerade, genom att produktionen håller rätt tidsplan, personalresurser är fördelade och att fabrikens utrustning är uppdaterad.

– Till exempel ansvarar jag för om någon maskin ska förnyas, kapaciteten utökas eller en montör behöver anställas. Till min hjälp har jag flera arbetsledare från bland annat inköp, montering och måleri som i sin tur ansvarar för fabrikens mer dagliga uppgifter. Mitt ansvar handlar i stället om att ge alla rätt förutsättningar för en effektiv produktion.

Förutom det övergripande ansvaret för fabriken är Jonas även aktiv i Nimos strategiska arbete, som en del av företagets ledningsgrupp.

– Här får jag frihet. Jag har haft privilegiet att arbeta med ägare som vågar att satsa och som säger kör.

I samband med att företaget nu ökar omsättningen både i Sverige och internationellt ser Jonas fram emot ett 2022 med fortsatt tillväxt.

– Jag skulle vilja säga att Nimo är ett bra företag med bra människor. Det finns en kultur där man litar på varandra och där alla kan utvecklas. Jag är en av de torkskåps-frälsta, som inte kan sluta prata om fördelarna och som tänker att produkten är underskattad, kan göra stor nytta och att det finns en otrolig marknadspotential.

 

Jonas Zachrisson

Ålder: 49.

Familj: Gift två barn.

Bor: Mariestad.

Titel: Manager Supply Chain & Operations.