fbpx
Tillbaka
Fler nyheter

Hej Elin Hallberg tidigare praktikant på Nimo

Hej Elin, student inom strategisk kommunikation som precis avslutat både sin praktikperiod på Nimo och examinerats från studierna på Jönköpings Universitet.   Hur har du upplevt din period på Nimo? – Det har varit otroligt lärorikt och kul men samtidigt intensivt. Det varit speciellt att inte kunna vara på plats i någon större utsträckning men […]

Läs vidare

Välkommen Jimmy Karlsson — ny innesäljare på Nimo

Som innesäljare har jag den dagliga kontakten med våra kunder. Jag tar emot order, hjälper dem vid frågor och gör mitt bästa för att hålla en god relation och hög servicegrad. Jag har även hand om vissa ekonomiska bitar så som fakturering.

Läs vidare

Oups! Här gick det visst fel…

En olycka kan komma plötsligt, och en röd strumpa kan skapa kaos. Här är några vanliga och ovanliga tvättmissar som svenska folket har delat med sig av, och som vi alla kan känna igen oss i.

 

Krympta kläder
”Ull tål inte värme särskilt bra och ska varken tvättas eller torkas varmt. Det vet kanske alla utom jag, som körde min tröja i 60 grader och sedan la in den i torktumlaren. Tröjan blev torr och fläckarna försvann, tyvärr gjorde storleken det också.”

 

Fotogen blev doftproblem
”Har en gammal fotogenlampa som jag skulle fylla på, men råkade spilla fotogen på min tröja. Slängde in den i tvättmaskinen tillsammans med en full tvätt. Nu luktar allt fotogen! Direkt efteråt körde jag en ny tvätt med sköljmedel för att rätta till misstaget, men lukten är kvar.
Klantigt värre. ”

 

Missfärgning i tumlaren
”Jag är alltid noga med att dela upp de vita och de färgade kläderna innan tvätt. Jag hade inte tänkt på att det kunde vara ett problem vid torkningen innan en svart handduk letade sig in i mitt nya vita påslakan under torktumlingen. Det färgade av
sig å det grövsta.”

 

Torktumlad badrumsmatta
”Gummit på badrumsmattor är
jättebra för att minska risken att dratta omkull när det blir halt. Men samma gummi kan smälta ihop till små bitar när du torktumlar det.
Vissa saker lär man sig den
hårda vägen!”

 

Ett lakan i ugnen
”Jag hade precis flyttat hemifrån och glömt boka tid i tvättstugan. Ville snabbt få mina lakan rena, så jag tvättade dem i badkaret och kom på den genialiska idén att torka dem i ugnen. Stoppade in dem på en bakplåt och satte på värmen på 200 grader. Samtidigt ringde en kompis, vi
hamnade på krogen och jag hade ingen tanke på mina lakan förrän dagen därpå. Då var de torra. Men bruna.”

 

Sex ljusa chinos och en bläckpenna
”Tvättade en maskin med sex par ljusa chinos. Av bekvämlighet slängde jag dem snabbt i tumlaren. När jag öppnade luckan till torktumlaren var tvätten blårandig. En bläckpenna hade följt med i byxfickan och färgat alla chinos i ett batikliknande mönster.”

 

Glömd plånbok
”Hade sålt en cykel och fått tusen kronor i kontanter. Kände mig rätt nöjd och körde några jeans i en tvätt. På väg till affären senare samma dag känner jag efter i bakfickan. Åh nej! Plånboken! Den låg kvar i jeansen. Som låg i maskinen. På 40 grader kulörtvätt med extra sköljning…”