fbpx
Tillbaka
Fler nyheter

Vd Karin Kruses första år: Vi står rustade för 2021

Planen var satt. Då kom pandemin. Under sitt inledande år som vd för världens största torkskåpstillverkare har Karins Kruse fått navigera i oförutsägbara globala tider och samtidigt tvingats anpassa sig efter en lugnare lokal mentalitet. Nu ser Nimos vd fram emot ett 2021 med expansioner, digitaliseringar och en fortsatt arbete för en hållbar textilhantering.

Läs vidare

Bromma klimatinvesterar

Bromma stadsförvaltning har vänt sig till Nimo och Electrolux Home för att byta ut gamla torkskåp mot Nimos värmepumpsdrivna modell Eco Dryer 2.0 HP i sina skolor och förskolor. Detta som en del i en klimatinvestering.

– Vi har hittills levererat 57 energisnåla torkskåp till Bromma, häromdagen fick vi en uppföljningsorder på ytterligare 35 torkskåp för leverans i mitten av maj. Nästa steg är att Anders Isaksson från Electrolux inventerar övriga skolor i närområdet och räknar på vilken besparingspotential som finns att hämta, säger Maria Falk Johnsson, företagssäljare på Nimo.

Energimyndigheten har tidigare konstaterat att svenska skolor årligen kan spara 29 miljoner kronor på att byta ut sina gamla torkskåp mot nya modeller med värmepumpsteknik.

– Den här typen av miljöinvesteringar blir allt vanligare bland Sveriges kommuner eftersom ett nytt torkskåp med värmepumpsteknik betalar sig på bara några få år. Tekniken gör att energiförbrukningen kan minskas med 65 procent och med tanke på att skolor och förskolor dagligen använder sina torkskåp så gör det stor skillnad i energiåtgången, säger Maria Falk Johnsson.