fbpx
Tillbaka
Fler nyheter

Hej Elin Hallberg tidigare praktikant på Nimo

Hej Elin, student inom strategisk kommunikation som precis avslutat både sin praktikperiod på Nimo och examinerats från studierna på Jönköpings Universitet.   Hur har du upplevt din period på Nimo? – Det har varit otroligt lärorikt och kul men samtidigt intensivt. Det varit speciellt att inte kunna vara på plats i någon större utsträckning men […]

Läs vidare

Välkommen Jimmy Karlsson — ny innesäljare på Nimo

Som innesäljare har jag den dagliga kontakten med våra kunder. Jag tar emot order, hjälper dem vid frågor och gör mitt bästa för att hålla en god relation och hög servicegrad. Jag har även hand om vissa ekonomiska bitar så som fakturering.

Läs vidare

Möt Karin Kruse, Nimos nya vd: ”Nu är jag äntligen hemma”

Karin Kruse är Törebodadottern som på 80-talet lämnade Västgötaslätten för storstan. Nu är hon tillbaka i Skaraborg för att axla rollen som vd och leda världens största torkskåpstillverkare.
– Jag har arbetat med produkter som varit relaterade till luft i hela min karriär. Så det är på flera olika sätt passande att jag tar över ledarskapet på Nimo, säger Karin Kruse.

I slutet av 1970-talet fick 16-åriga gymnasieeleven Karin Kruse ett samtal. Ansökan till Vägverket i Hova hade mottagits positivt. Arbetet som telefonist och sommarjobbet skulle bli hennes allra första.

Efter 34 år, två examina, olika arbeten i Stockholm och tre vuxna barn är Karin Kruse tillbaka på samma ort. Den här gången som vd för världens största torkskåpstillverkare.

– När mina barn flyttade hemifrån tänkte jag att ’Varför skulle inte jag kunna göra det?’.

Nu har hon tagit över som efterträdare till avgående vd Timo Taiminen. Under Timos 21 år vid rodret har Nimo mångdubblat omsättningen, lanserat innovativa produkter och positionerats som världens största torkskåpstillverkare med miljömässigt hållbar teknik.

– Det känns inspirerande, Timo har varit stark på det tekniska och jag är mer inriktad på det kommersiella och varumärke.

Så det är med tillförsikt, optimism och brinnande motivation som Karin nu kliver in i Nimos torkskåpsuniversum.

– Jag har börjat med att fokusera på företagets medarbetare för att lära känna organisationen. I våra lära-känna-samtal har jag fått många goda insikter och det har varit fantastiskt lärorikt att höra hur personalen upplever läget på Nimo. Det är roligt att se hur stolta och engagerade alla är. Som ledare prioriterar jag att vara inkluderande och lita på de som har mer kunskap än mig. Det är på Nimo som experterna finns.

”Det blev lite längre tid i Stockholm än vad som var tänkt”

Karins resa mot vd-posten började i hemorten Töreboda. Efter sommararbetet på Vägverket och gymnasieexamen på tekniska linjen i Skövde och Mariestad lämnade hon tillsammans med familjen Skaraborg för studier och arbete i Stockholm som ordermottagare på Siemens-Elema. Där planerade hon att stanna ”ett tag”, vilket blev 17 år i olika yrkesroller – projektledare, Business assistant och Application specialist.

Innan Karin återvände till Skaraslätten hade hon arbetat sju år på Electrolux, fyra på Maquet Critical care och fem på Blueair. Dessutom hade hon tagit universitetsexamen som maskiningenjör på KTH under tiden i Stockholm och examen inom marknadsföring på IHM Business School.

– Det blev lite längre tid än vad som från början var tänkt. Så blir det när man trivs. När jag först kom tillbaka till Skaraborg jobbade jag inledningsvis som industriell utvecklare på IDC west i Skövde, vilket var en fantastisk skola i att få insikter om små och medelstora industriföretag i trakten. All erfarenhet hoppas jag kommer att kunna omsättas i Nimos verksamhet.

– När jag tänker tillbaka har luft varit ett återkommande tema genom karriären. På Siemens arbetade vi med respiratorer och narkosmaskiner, på Electrolux handlade det om dammsugare, spis, ugn och fläkt. På Blueair rengjordes luft och på Nimo används luft i torkskåpen. Produktutveckling och internationella affärer har alltid varit intressen och tack vare erfarenheterna från hela kedjan har jag fått insyn i samtliga aspekter av processen.

I dag har Karin på något sätt slutit cirkeln och är åter bosatt utanför Mariestad. Samtidigt återupptäcker hon nya livskvaliteter med Skaraborg.

Det här är Karin Kruse:

Titel:
Vd

Ålder:
55

Bor:
Mariestad

Familj:
Tre vuxna barn

Bakgrund i urval:
Industrial Developer: IDC West Sweden AB
Chief Product Officer CPO: Blueair
Service Marketing Manager: Maquet Critical Care (Getinge Group)
Product Marketing Manager/Global Product Manager: Electrolux AB

Det visste du inte om Karin:
Har rest till England för att lära sig sy gardiner för hand. Karin var även med att starta Törebodas flicklag i fotboll.