fbpx
Tillbaka
Fler nyheter

Ny rapport: Torkskåpet kan inaktivera virus på förskolan

Det klassiska torkskåpet lägger nu till en egenskap som kan komma att gagna förskolornas verksamhet. Värmen i ett torkskåp kan nämligen göra att vissa virus på textilier inte längre är smittsamma. Enligt en studie som RISE genomfört på uppdrag av Nimo kunde man fastställa att med rätt hantering inaktiveras både det vanligt förekommande noroviruset (vinterkräksjuka) och Sars-CoV-2 (corona) av värmen i Nimos torkskåp Easy Dryer 1900.

Läs vidare

Nimo ny partner till Degerfors IF

Allsvenska nykomlingen Degerfors IF har fått ett nytt tillskott. Nu står det nämligen klart att torkskåpstillverkaren Nimo under säsongen 2021 går in som ny samarbetspartner till den anrika fotbollsföreningen. – Degerfors IF har alltid haft stark närvaro i Hova tack vare sin geografiska närhet i kombination med representation genom lokala Hovaspelare vilket gör det här […]

Läs vidare

Säljstart för en ny generation svensktillverkade, energisnåla torkskåp

Nu i oktober börjar en ny generation svensktillverkade torkskåp säljas, och de har både större kapacitet och effektivare torkteknik än tidigare generationer. Nimo har redan tagit emot flera beställningar på de två nya modellerna Sensor Dryer och Easy Dryer från både svenska och internationella kunder.

– Vi ser stor marknadspotential framöver med dessa torkskåp som passar hos såväl villaägare och barnfamiljer som i professionella miljöer, säger David Larsson, marknadschef Nimo.

Svenska industriföretaget Nimo i Hova har nu börjat sälja en nyutvecklad generation torkskåp. Modellerna Sensor Dryer och Easy Dryer är två nya produkter som är konstruerade att passa både i hemmiljö, på arbetsplatser och i skolor.

– Med de nya modellerna vill vi göra produkten torkskåp mer tillgänglig för alla och hoppas kunna sprida kunskap om torkskåpets egenskaper till helt nya marknader utanför Sverige. Kläderna håller längre och energiförbrukningen blir lägre när tvätten torkas i torkskåp och det blir allt viktigare för många, framförallt barnfamiljer.

Nimo är ledande inom teknik- och produktutvecklingen för torkskåpslösningar både i Sverige och internationellt och har som mål att skapa miljömässigt hållbara och energibesparande produkter.

– Torkskåpet är den mest skonsamma torkmetoden och gör att kläderna inte slits lika snabbt. Dessutom kan torkskåpet torka betydligt mer än bara vanlig tvätt såsom skor, stövlar, hattar, hjälmar, pjäxor, GoreTex, Ull, Silke och blöta ytterplagg.

– Nimos målsättning är att nå ut till flera nya marknader och vi ser redan ökad efterfrågan i flera länder runt om i världen. Både Sensor Dryer och Easy Dryer finns nu till försäljning och vi satsar inledningsvis främst på Europa och Baltikum, säger David Larsson.

Nimo och energisnål torkning
För tio år sedan inledde Nimo en satsning på energisnål torkteknik med målet att bli störst i världen. Målsättningen var att skapa de mest energisnåla, effektiva och miljövänliga torkskåpen som någonsin kommit ut på marknaden. Nimos ECO Dryer-produkter som lanserades 2013 revolutionerade marknaden och befäste Nimos position som världens största tillverkare och leverantör av torkskåp. Nu har företaget lanserat nästa generation torkskåp med modellerna Sensor Dryer och Easy Dryer – energisnåla produkter för en hållbar framtid.

Sensor Dryer och Easy Dryer – Den nya generationen
Med den nya generationen torkskåp har Sensor Dryer ett brett spektrum av menyval som torkar tvätten snabbt vid behov, med ett eco+ program som är extra energisnålt. Modellen har ny modern design, kraftigare konstruktion, ett nytt användargränssnitt och klarar nu sex kilo tvätt per torkning.

Easy Dryer har samma höga torkkapacitet och samma robusta konstruktion som Sensor Dryer, men som namnet avspeglar ligger fokus på enkel användning med klassiska manuella tidsreglage för effektläge och torktid.

För ytterligare information
David Larsson, marknadschef Nimo, 0506-488 02, david.larsson@nimoverken.com
Magnus Sjöbäck, pressansvarig Nimo, 0704-45 15 99, magnus.sjoback@nimoverken.com