fbpx
Tillbaka
Fler nyheter

Nimos effektiviserar produktionen – ny laserskärarmaskin och hanterare installerad

Nimo miljoninvesterar i produktionen. Under hösten har företaget installerat en specialbeställd laserskärarmaskin, hanteringsmaskin samt helt ny programvara vilket innebär både ökad effektivitet samtidigt som fabriken har kunnat lägga tekniska grunden för framtiden. – Det här är en viktig del i vår ambition om att bygga en mer effektiv och automatiserad fabrik, säger Jonas Zachrisson produktionschef […]

Läs vidare

Göra om tvättstugan – tänk på det här

Semestertid är renoveringstid. För en framgångsrik ombyggnation finns det ett par aspekter att ha i åtanke. Nimo reder ut begreppen:

 

Identifiera behov och planera logistiken:

I dag är den ungefärligt genomsnittliga tvättstugan cirka tio kvadratmeter. Mer än tillräckligt för fullt fungerande tvättstuga. För att i så stor utsträckning undvika onödiga framtida komplikationer kan ett bra tips vara att före renovering identifiera vilka exakta behov som finns. Vad är tanken med utrymmet? Behövs strykbordet? Är torkskåpet tillräckligt dimensionerat? Vilken tvättmaskin får vi plats med? I samband med behovsidentifieringen kan du med fördel även planera för en funktionell och ett väl fungerande utrymme. Var placerar vi smutstvätten? Är bänkhöjden optimal och kanske ska vi planera för extra förvaring?

Mät. Mät. Mät:

I samband med att behoven är utmejslade påbörjas nästkommande fas. Hur stort exakt är utrymmet? Vad ryms egentligen under en bänk. Kanske satsa på tvättpelare? Det kan låta simpelt, och i många aspekter är det även det, men innan du bestämmer dig för vilka produkter att satsa på – se till att få rätt dimensioner.

Hantera fukt:

Till skillnad från övriga utrymmen klassas en tvättstuga som så kallat våtutrymme vilket innebär att utrymmet rent tekniskt även bör följa motsvarande byggrekommendationer. Se därför till att prioritera fukttåliga materiallösningar och att både inkludera fuktspärr och fallande golv mot brunnen.

Estetik:

Oavsett material, storlek eller utseende är fortfarande funktion, för de flesta, viktigare före estetik. Med det sagt. Det får gärna se fint. Du kanske inte reflekterat över det men tvättstugan är faktiskt destination för flera timmars vistelse varje år. I dag spenderar en genomsnittligt svensk cirka över 50 timmar om året i utrymmet. Att då spendera ett par extra stunder kring val av färg, möblering och övrig inredning för en av hemmets mest använda platser kan väl värda investerade timmar och minuter.

Läs mer om våra produkter.