fbpx
Tillbaka
Fler nyheter

Ny rapport: Torkskåpet kan inaktivera virus på förskolan

Det klassiska torkskåpet lägger nu till en egenskap som kan komma att gagna förskolornas verksamhet. Värmen i ett torkskåp kan nämligen göra att vissa virus på textilier inte längre är smittsamma. Enligt en studie som RISE genomfört på uppdrag av Nimo kunde man fastställa att med rätt hantering inaktiveras både det vanligt förekommande noroviruset (vinterkräksjuka) och Sars-CoV-2 (corona) av värmen i Nimos torkskåp Easy Dryer 1900.

Läs vidare

Nimo ny partner till Degerfors IF

Allsvenska nykomlingen Degerfors IF har fått ett nytt tillskott. Nu står det nämligen klart att torkskåpstillverkaren Nimo under säsongen 2021 går in som ny samarbetspartner till den anrika fotbollsföreningen. – Degerfors IF har alltid haft stark närvaro i Hova tack vare sin geografiska närhet i kombination med representation genom lokala Hovaspelare vilket gör det här […]

Läs vidare

Vd Karin Kruses första år: Vi står rustade för 2021

Planen var satt. Då kom pandemin. Under sitt inledande år som vd för världens största torkskåpstillverkare har Karins Kruse fått navigera i oförutsägbara globala tider och samtidigt tvingats anpassa sig efter en lugnare lokal mentalitet. Nu ser Nimos vd fram emot ett 2021 med expansioner, digitaliseringar och en fortsatt arbete för en hållbar textilhantering.

Läs vidare

Göra om tvättstugan – tänk på det här

Semestertid är renoveringstid. För en framgångsrik ombyggnation finns det ett par aspekter att ha i åtanke. Nimo reder ut begreppen:

 

Identifiera behov och planera logistiken:

I dag är den ungefärligt genomsnittliga tvättstugan cirka tio kvadratmeter. Mer än tillräckligt för fullt fungerande tvättstuga. För att i så stor utsträckning undvika onödiga framtida komplikationer kan ett bra tips vara att före renovering identifiera vilka exakta behov som finns. Vad är tanken med utrymmet? Behövs strykbordet? Är torkskåpet tillräckligt dimensionerat? Vilken tvättmaskin får vi plats med? I samband med behovsidentifieringen kan du med fördel även planera för en funktionell och ett väl fungerande utrymme. Var placerar vi smutstvätten? Är bänkhöjden optimal och kanske ska vi planera för extra förvaring?

Mät. Mät. Mät:

I samband med att behoven är utmejslade påbörjas nästkommande fas. Hur stort exakt är utrymmet? Vad ryms egentligen under en bänk. Kanske satsa på tvättpelare? Det kan låta simpelt, och i många aspekter är det även det, men innan du bestämmer dig för vilka produkter att satsa på – se till att få rätt dimensioner.

Hantera fukt:

Till skillnad från övriga utrymmen klassas en tvättstuga som så kallat våtutrymme vilket innebär att utrymmet rent tekniskt även bör följa motsvarande byggrekommendationer. Se därför till att prioritera fukttåliga materiallösningar och att både inkludera fuktspärr och fallande golv mot brunnen.

Estetik:

Oavsett material, storlek eller utseende är fortfarande funktion, för de flesta, viktigare före estetik. Med det sagt. Det får gärna se fint. Du kanske inte reflekterat över det men tvättstugan är faktiskt destination för flera timmars vistelse varje år. I dag spenderar en genomsnittligt svensk cirka över 50 timmar om året i utrymmet. Att då spendera ett par extra stunder kring val av färg, möblering och övrig inredning för en av hemmets mest använda platser kan väl värda investerade timmar och minuter.

Läs mer om våra produkter.