fbpx
Tillbaka
Fler nyheter

Hej Elin Hallberg tidigare praktikant på Nimo

Hej Elin, student inom strategisk kommunikation som precis avslutat både sin praktikperiod på Nimo och examinerats från studierna på Jönköpings Universitet.   Hur har du upplevt din period på Nimo? – Det har varit otroligt lärorikt och kul men samtidigt intensivt. Det varit speciellt att inte kunna vara på plats i någon större utsträckning men […]

Läs vidare

Välkommen Jimmy Karlsson — ny innesäljare på Nimo

Som innesäljare har jag den dagliga kontakten med våra kunder. Jag tar emot order, hjälper dem vid frågor och gör mitt bästa för att hålla en god relation och hög servicegrad. Jag har även hand om vissa ekonomiska bitar så som fakturering.

Läs vidare

”Miljösuccén bara växer”

Nytt rekordår för Nimos energisnåla ECO-torkskåp

Försäljningen av Nimos värmepumpsdrivna Eco Dryer HP 2.0 ökade kraftigt under 2014 och efterfrågan på företagets miljövänliga torkskåp ökar ännu mer under 2015.

– Våra värmepumpsdrivna skåp drar mindre än hälften så mycket energi än äldre torkskåp. Allt fler inser att våra energisnåla torkskåp är en investering snarare än en kostnad och vår markanta försäljningsökning är ett bevis på det, säger Andreas Bjelkholm, marknadsdirektör på Nimo. 

Nimo startade sin miljösatsning på energisnåla och miljövänliga skåp 2007 med lanseringen av sensorstyrda Eco Dryer 1. År 2013 kom den värmepumpsdrivna modellen Eco Dryer HP 2.0 som blev en omedelbar succé, under 2014 såldes över 1200 exemplar. I år har försäljningssiffrorna fortsatt ökat kraftigt – prognosen för resten av året pekar på en raketökning.

– Vi kommer att sälja över 2000 HP-skåp i år vilket skulle innebära en ökning på 70 procent. Vi har arbetat hårt med kvalitets- och teknikutveckling i åtta år vilket har lett fram till de miljövänligaste torkskåpen på marknaden.

En stor del av skåpen köps av kommuner som har insett värdet i att installera Nimos torkskåp i sina skolor och förskolor. Det handlar främst om att investeringen betalar sig snabbt men även det faktum att Nimos värmepumpsdrivna torkskåp är passande för skolmiljöer.

– Att fukt- och värmeutsläppen försvinner förbättrar miljön avsevärt för både barnen och personalen. Våra torkskåp med värmepumpsteknik är ett slutet system som kan placeras var som helst och påverkar inte heller ventilationen.

Energimyndigheten konstaterade i ett omfattande test förra året att Sveriges skolor kan spara upp till 29 miljoner per år på sina elräkningar om de installerar Nimos skåp.

– Vi har länge arbetat efter visionen att våra miljövänliga torkskåp ska vara framtidens produkter, och ökningen av våra energisnåla Eco-produkter visar att framtiden är här, säger Andreas Bjelkholm, marknadsdirektör på Nimo.

För ytterligare information
Andreas Bjelkholm, marknadsdirektör Nimo
Telefon: 0506-488 02. E-post: bjelkholm@nimoverken.com
Magnus Sjöbäck, pressansvarig Nimo
Telefon: 070-445 15 99. E-post: magnus.sjoback@sjobackpr.se

www.nimoverken.com

Pressmaterial hittar du även på Nimos pressrum på Cision

cision-logo